Fotografie

Als jullie een geboortekaartje hebben uitgezocht met een foto van jullie eigen trots erop dan is het natuurlijk wel belangrijk dat er een mooie foto op het geboortekaartje komt.
Baby’s zijn ontzettend schattig en lief en erg fotogeniek, vooral die van jezelf.
Bij het fotograferen van baby’s komt echter wel van alles kijken, hieronder vinden jullie een aantal tips. 

Een goede voorbereiding
Gebruik bij voorkeur een camera en geen telefoon om foto’s te maken. 

Zorg dat het toestel is opgeladen, de datum en tijd niet zichtbaar zijn en het toestel staat ingesteld op de hoogste resolutie (HRES – High Res)
Kijk of er eventueel een vooringesteld programma is op uw toestel voor het maken van portretten.
Oefen het fotograferen vóór de geboorte met bijvoorbeeld een pop of een beer.
Zo kun je vooraf de kwaliteit van de foto’s controleren en de juiste poses uit proberen. 

Aangename temperatuur
Wanneer jullie gaan fotograferen zorg er dan voor dat de temperatuur van de ruimte aangenaam is voor de baby. Zorg dat de kachel ruim van te voren op een aangename stand staat. Jullie zouden een electrische kachel kunnen gebruiken. Er zijn speciale tafelkachels met een stille ventilator hiervoor verkrijgbaar. Let er ook op dat het de accessoires een aangename temperatuur hebben en niet te koud zijn.

 Een mooie achtergrond en ondergrond
Gebruik bij voorkeur een lichte achtergrond, een witte fleece deken of zacht schapenvacht bijvoorbeeld.
Zorg er ook voor dat de ondergrond niet te zacht is zodat hij/zij gedeeltelijk wegvalt.
Gebruik een ruime achtergrond zodat er geen onnodige spullen op de foto staan.

Voldaan, tevreden en ontspannen

Als jullie baby voldaan en tevreden is zal hij/zij ontspannen zijn en is het voor jullie makkelijker om te fotograferen.
Het is ook erg belangrijk dat degene die de foto maakt zelf ontspannen is. Verwacht niet dat je meteen de perfecte foto maakt. Foto’s maken kost tijd.
Maak de foto’s op ooghoogte van de kleine en probeer een ruime foto te maken. Wij zorgen er wel voor dat we de details eruit halen indien nodig.

Belichting
Fotografeer met voldoende daglicht maar zorg ervoor dat de kleine niet in het zonlicht ligt of dat er schaduw partijen ontstaan op het te fotograferen gedeelte.
Belangrijk is dat je altijd met het licht mee fotografeert en niet tegen het licht in. Laat het daglicht altijd van achter komen. We adviseren niet te flitsen met de camera flits hierdoor kunnen harde schaduwranden ontstaan.

Postities
Zorg voor de kaartjes dat de baby zo volledig mogelijk in beeld komt. Wij zorgen wel voor de juiste uitsnede. Zorg ook dat de houding past bij het gekozen ontwerp.
Voor jezelf is het leuk en mooi om verschillende poses te hebben van jullie baby. Fotografeer dan ook eens uit verschillende oogpunten en maak wat close-ups.
Belangrijk is dat de oogjes altijd scherp gefotografeerd zijn. Vergeet niet de details van de handjes en voetjes te fotograferen.
Voor de voetjes: Draai een dubbele doek (omslagdoek of hydrofielluier) om de voetjes zodat in de twee laagjes iemand de beentjes bij elkaar kan houden.

 

Heel veel succes met het fotograferen. Mochten er vragen zijn of hebben jullie ideeën/tips voor ons dan horen wij dat graag.

Mochten jullie toch liever het fotograferen aan een professional overlaten dan kunnen jullie altijd contact met ons opnemen.Mocht u meer willen weten wat hierin de mogelijkheden zijn neem dan gerust contact op met ons via telefoonnummer 06-21111000 of via de mail.

Kijk op www.angeliquelemmens.eu voor enkele voorbeelden.

Live Chat